Definita cuvantului endotoxină
ENDOTOXÍNĂ s.f. (Med.) Toxină conținută în bacterii și care este eliberată în mediul extern odată cu distrugerea celulei producătoare. [< fr. endotoxine, cf. gr. endon – înăuntru, toxikon – otravă].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu endotoxină
BALOTĂ 1. Nicolae B. (n. 1925, Cluj), critic literar român. Stabilit în Germania. Eseuri, articole, studii („Euphorion”, „Labirint”, „De la Ion la Ioanide”); monografii („Urmuz”, „Al. Philippide”). 2. Ileana B. (1929-1996, n. Cluj), artist decorator român. Soră cu B. (1). Pornind de la tehnicile tradiționale ale țesutului, ajunge la o artă modernă ca structură și compoziție, fie în tapiserie, fie în formele tridimensionale (seria „Dealuri”). Vezi definitia »
PLÁNTĂ1, plante, s. f. Nume generic dat organismelor vegetale, cu o organizare mai simplă decât a animalelor și care își extrag hrana prin rădăcini, caracterizându-se prin prezența clorofilei, prin faptul că membrana celulei este formată din celuloză și, în cazul speciilor superioare, prin alcătuirea corpului din rădăcină, tulpină și frunze; p. restr. vegetală, mai ales erbacee, cultivată de om sau care crește în mod natural și este utilă omului. – Din lat. planta, fr. plante. Vezi definitia »
ACETÓZĂ s. f. boală la rumegătoare determinată de prezența în exces de corpi cetonici în organism. (< fr. acétose) Vezi definitia »
PILORÍTĂ s.f. (Med.) Inflamație a mucoasei pilorice. [< fr. pylorite]. Vezi definitia »
rosúră, rosúri, s.f. (înv. și reg.) 1. roadere, zgomot când un animal roade ceva. 2. durere la încheietură. 3. resturi de aluat; răsătură. 4. mârțoagă, gloabă. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z