Definita cuvantului limbădemare
LIMBĂ-DE-MARE, limbi-de-mare, s.f. Pește plat din fam. soleidae, cu corp alungit, bot rotunjit în formă de cioc, ochii asezați pe partea dreaptă, de aprox. 60 cm lungime, prezent pe toate țărmurile Europei occidentale, în mările nordice și în Marea Mediterană, foarte apreciat ca pește de consum (Solea solea); varietatea din Marea Neagră (Solea nasuta) este mult mai mică.

Sursa: DGE
Cuvinte ce rimeaza cu limbădemare
MUGURÍRE, muguriri, s. f. (Reg.) Acțiunea de a muguri și rezultatul ei; înmugurire. – V. muguri. Vezi definitia »
săbăíre, săbăíri, s.f. (reg.) 1. croire. 2. coasere, cârpire. Vezi definitia »
DESTITUÍRE s.f. Acțiunea de a destitui și rezultatul ei; destituțiune, dare afară. [< destitui]. Vezi definitia »
DECOMPENSÁRE, decompensări, s. f. Stare de epuizare sau de depășire a resurselor funcționale ale unui organ bolnav; decompensație. – V. decompensa. Vezi definitia »
re-.Pref. care indică repetarea unei acțiuni verbale. Fr. re-. Se atașează atît la cuvintele împrumutate deja cu pref. (reconstitui, din fr. reconstituer), ca și cuvintele moștenite (realege „a alege din nou” ‹ alege). În general, în acest ultim caz, este de asemeni un calc din fr.: reculege „a se concentra” ‹ culege „a aduna”, ca fr. recueillircueillir. Cum acest pref. se poate atașa la un număr indefinit de vb., se citează numai cuvintele care merită o mențiune specială. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z