Definita cuvantului ereutofobie
EREUTOFOBÍE s.f. Teamă de a roși în fața cuiva; eritrofobie. [Pron. -re-u-, gen. -iei. < fr. ereuthophobie, cf. gr. ereuthein – a roși, phobos – frică].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu ereutofobie
HISTEROMETRÍE s. f. cateterism al uterului cu ajutorul histerometrului. (< fr. hystérométrie) Vezi definitia »
PROPOZÍȚIE s. f. 1. cea mai simplă unitate sintactică prin care se comunică o judecată, o idee. 2. (log.) îmbinare de cuvinte care exprimă o ideee completă. 3. (mat.) teoremă ajutătoare care servește demonstrației unei teoreme mai importante sau stabilirii unui rezultat fundamental. 4. expresie care are un înțeles într-un anumit domeniu. ◊ (inform.) formă propozițională din simboluri terminale. 5. cea mai mică construcție muzicală, care se încheie printr-o cadență oarecare. (< fr. proposition, lat. propositio) Vezi definitia »
OTORINOLARINGOLOGÍE s. f. Ramură a medicinii care studiază anatomia, fiziologia și patologia urechii, a nasului și a laringelui. – Din fr. oto-rhino-laryngologie. Vezi definitia »
DEFOLIÁȚIE s. f. Cădere înainte de vreme a frunzelor arborilor sau ale altor plante; defoliere. [Pr.: -li-a-] – Din fr. défoliation. Vezi definitia »
melodie, melodii s. f. (intl.) denunț. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z