Definita cuvantului pupilar
PUPILÁR2, -Ă, pupilari, -e, adj. (Livr.) Care aparține pupilului, privitor la pupil. – Din fr. pupillaire, lat. pupillaris.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu pupilar
PĂPUȘÁR, păpușari, s. m. 1. Fabricant de păpuși. 2. Artist care dă spectacole de păpuși, manevrându-le cu mâna sau conducându-le din culise printr-un sistem de sfori; (în trecut) persoană care dădea reprezentații cu păpuși la bâlciuri. ♦ Fig. Actor lipsit de talent; cabotin. – Păpușă + suf. -ar. Vezi definitia »
EPIZOÁR s. n. parazit pe pielea altui animal. (< fr. épizoaire) Vezi definitia »
CÂNTÁR, cântare, s. n. 1. Nume dat mai multor instrumente care servesc la stabilirea greutății unui obiect sau a unei ființe, de obicei a unei mărfi. ◊ Expr. A trage la cântar = a) a cântări (mult), a avea greutate (mare); b) a avea importanță. ♦ Cântărire. Înșală la cântar. 2. Unitate pentru măsurarea greutăților folosită în trecut, a cărei valoare a variat în timp și pe regiuni. – Din tc. kantar. Vezi definitia »
CENZITÁR, -Ă adj. Care se bazează pe cens. ◊ Sistem electoral cenzitar = sistem electoral în care drepturile electorale ale cetățenilor sunt stabilite în funcție de averea lor. [< fr. censitaire]. Vezi definitia »
SUPERREFRACTÁR, -Ă, superrefractari, -e, adj. (Despre materiale) Care rezistă la temperaturi foarte mari; suprarefractar. – Super- + refractar. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z