Definita cuvantului estrem
ESTRÉM, -Ă adj. v. extrem.

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu estrem
sistem de operare dezvoltat pentru a permite ca si utilizatorii sa poata vedea cum s-a scris sistemul de operare. Linuxul este o varianta destul de ieftina pentru a folosi calculatorul. Sunt mai multe distributii (Suse, Mandrax, Red Hat). Are aplicatii gen office, server (http, ftp, mysql). Se instaleaza usor si se foloseste relativ usor. Este mai greu de programat insa in Linux, cel putin aplicatiile cu interfata XWindows. Vezi definitia »
BETHLEHEM [beθliəm], oraș în NE S.U.A. (Pennsylvania), în conurbația Allentown-Bethlehem-Easton, la E de fl. Delaware; 70,4 mii loc. (1980). Centru metalurgic (uzinele concernului „Bethlehem Steel Corporation”), echipament electric, ind. chimică, textilă, a cimentului. Universitate (1865). Festival anual Bach. Fundat în 1741. Vezi definitia »
ARHIFONÉM s. n. unitate fonologică supraordonată fonemului, despre care în lingvistica structurală se afirmă că reunește în sine două sau mai multe foneme. (< fr. archiphonème) Vezi definitia »
ARNHEM [árnəm] 1. Mare pen. în N Australiei, între M. Timor la V și G. Carpentaria la E, străbătută de rîul Roper. Păduri tropicale și savane pe culmi. Expl. de bauxită și mangan. Se mai numește Arnhemland. 2. Oraș în Olanda, pe Rin; 295,4 mii loc. (1987, cu suburbiile). Metalurgia plumbului, echipament electric, produse chimico-farmaceutice și alim. Șantiere navale. Centru de cercetări nucleare. Muzeu, galerie de artă modernă. În timpul celui de-al doilea război mondial (17-25 sept. 1944), aici au avut loc lupte grele între trupele britanice și cele germane. Vezi definitia »
MIXEDÉM s.n. (Med.) Edem gălbui al pielii, provenit din absența hormonilor tiroidieni și având ca urmare scăderea funcțiilor organismului. [< fr. myxoedème, cf. gr. myxa – mucozitate, oidema – umflătură]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z