Definita cuvantului etatizare
ETATIZÁRE s.f. Acțiunea de a etatiza și rezultatul ei; trecere din proprietatea particulară în proprietatea statului sau sub conducerea de stat a unor instituții, a unor întreprinderi, a unor bunuri, a unor valori etc. [< etatiza].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu etatizare
Clasificare: 1. Contracte bilaterale (sinalagmatice) si unilaterale. Contractele bilaterale se caracterizează prin reciprocitatea obligaŃiilor ce izvorăsc în sarcina ambelor părŃi, pe când din contractele unilaterale izvorăsc obligaŃii numai în sarcina uneia din ele, fără ca cealaltă parte să-si asume vreo obligaŃie. Cele bilaterale sunt întotdeauna cu titlu oneros. 2. Contracte cu titlu oneros si cu titlu gratuit. În contractele cu titlu oneros fiecare din părŃi urmăreste un interes material, stipulând primirea unei anumite prestaŃii în schimbul aceleia pe care face, urmărind deci realizarea unui folos patrimonial. În contractele cu titlu gratuit numai o singură parte procură celeilalte un folos patrimonial, fără a urmări realizarea unei contraprestaŃii echivalente. Vezi definitia »
ALUNECÁRE, alunecări, s. f. Acțiunea de a aluneca; alunecătură, alunecuș (2). [Var.: lunecáre s. f.] – V. aluneca. Vezi definitia »
TEZAURIZÁRE s.f. Acțiunea de a tezauriza și rezultatul ei; acumulare de bani. [Pron. -za-u-. / < tezauriza]. Vezi definitia »
SAVURÁRE s.f. Acțiunea de a savura și rezultatul ei. [< savura]. Vezi definitia »
SUPRADETERMINÁRE s. f. caracter al unui proces care este determinat de un mare număr de condiții. ◊ caracterul unei conduite determinate de mai multe motivații concurente. (după fr. surdétermination) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z