Definita cuvantului eteriza
ETERIZÁ vb. I. tr. 1. A anestezia cu eter. 2. tr., refl. (Poet.) A căpăta un caracter eteric, a deveni pur, diafan. [< fr. éthériser].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu eteriza
INTELECTUALIZÁ vb. I. tr. A privi sau a trata (ceva) din punctul de vedere al intelectului; a transforma totul în noțiuni. [Pron. -tu-a-. / cf. fr. intellectualiser]. Vezi definitia »
VIZÁ1, vizez, vb. I. Tranz. A aplica o viză pe un act oficial, pentru a-i da valabilitate. – Din fr. viser. Vezi definitia »
SPECIALIZÁ vb. I. 1. refl. A se consacra studiului și aplicării unei discipline, unei ramuri speciale a științei, a tehnicii etc.; a deveni specialist. 2. tr. (Despre procese de producție) A limita numai la anumite produse. ♦ A perfecționa. [Pron. -ci-a-. / cf. fr. spécialiser]. Vezi definitia »
AUTOHTONIZÁ, autohtonizez, vb. I. Tranz. și refl. A da sau a lua caracter autohton. [Pr.: a-u-] – Autohton + suf. -iza. Vezi definitia »
POLIZÁ, polizez, vb. I. Tranz. A prelucra prin așchiere suprafața unui obiect cu ajutorul polizorului. ◊ Mașină de polizat = polizor. ♦ A lamina la rece foile de tablă subțire. – Din polizor. Cf. fr. polir. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z