Definita cuvantului eucaliptol
EUCALIPTÓL s.n. Substanță mirositoare din uleiul de eucalipt, de rozmarin etc., fabricată și sintetic, cu întrebuințări în cosmetică și în medicină. [Cf. fr. eucalyptol].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu eucaliptol
STERÓL s. m. substanță organică cu mai multe cicluri de atomi de carbon și cu o funcție de alcool, având un rol important în metabolismul organismului; sterină. (< fr. stérol) Vezi definitia »
ARGÓL s. n. depozit de cristale roșietice-cafenii, compus în special din tartrat acid de potasiu, ce se formează pe pereții vaselor în care fermentează mustul. (< fr. argol) Vezi definitia »
Brístol (nume de loc) (engl.) s. propriu n. Vezi definitia »
SOL5, soluri, s. n. 1. Strat afânat, moale și friabil de la suprafața scoarței pământești, care (împreună cu atmosfera din jur) constituie mediul de viață al plantelor; suprafața pământului; p. ext. pământ, teren. 2. (Și în sintagma exercițiu la sol) probă de gimnastică executată la nivelul podelei. – Din fr. sol, lat. solum. Vezi definitia »
CREÓL, -Ă, creoli, -e, subst. 1. S. m. și f. Persoană născută în America Latină sau în colonii, urmașă a coloniștilor spanioli, portughezi sau francezi. 2. S. f. Limbă amestecată rezultată din contactul spaniolei, portughezei sau francezei cu un idiom indigen din America Latină, din Indiile de vest etc. ◊ (Adjectival) Limba creolă din Haiti. [Pr.: cre-ol] – Din fr. créole. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z