Definita cuvantului exhorta
EXHORTÁ vb. I. v. exorta.

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu exhorta
TRATÁ vb. I. tr. 1. a avea față de cineva sau de ceva o anumită comportare, a se purta într-un anumit fel. 2. a oferi unui oaspete mâncare, băutură. ◊ a face cinste. 3. a duce tratative pentru a ajunge la o înțelegere. 4. a dezvolta o temă științifică etc. 5. a supune (un corp, o substanță) acțiunii unui agent oarecare în vederea unui anumit scop. ◊ a supune semințele, apa sau solul (acțiunii unor agenți chimici sau fizici. II. tr., refl. a (se) supune unui tratament medical. (< it. trattare, lat. tractare) Vezi definitia »
ÎNCLICHETÁ vb. I. tr. A imobiliza un mecanism într-o anumită poziție. [< fr. encliqueter]. Vezi definitia »
a da gata expr. 1. a termina ceva. 2. a îndeplini o sarcină. 3. a ucide; a distruge. 4. (fig.) a cuceri, a impresiona foarte puternic (pe cineva). Vezi definitia »
ÎNSETÁ, însetez, vb. I. Intranz. 1. A i se face sete; a însetoșa. 2. Fig. A fi dornic, avid de... – În + sete. Vezi definitia »
(cvasibani)reprezinta active care au caracteristici apropiate de cele ale monedei äu lichiditate mare ,pot fi usor transformate in bani fara o pierdere substantiala )de valoare .De regula, lichiditatea mai scazuta este compensata in mod corespunzator printr-o remunerare .In acelasi sens este astazi utilizata si notiunea de activ financiar. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z