Definita cuvantului extruzie
EXTRÚZIE s.f. v. extruziune.

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu extruzie
SCÂNTÉIE, scântei, s. f. 1. Particulă solidă incandescentă care sare din foc, dintr-un corp aprins, din ciocnirea unor corpuri dure etc. sau care însoțește o descărcare electrică, și care se stinge foarte repede. ◊ Expr. A i se face (cuiva) scântei (pe dinaintea ochilor), se zice când cineva primește o lovitură puternică (și are senzația că vede scântei). A se învăța (sau a se deprinde) ca țiganul cu scânteia = a se deprinde cu răul. ♦ P. ext. Lumină slabă, de-abia întrezărită, cu sclipiri intermitente; licărire. 2. Fig. Fapt în aparență neînsemnat care declanșează o acțiune, un sentiment etc. 3. Fig. Părticică neînsemnată din ceva; fărâmă, pic. O scânteie de talent. [Pr.: – te-ie.Var.: (înv.) schintéie s. f.] – Lat. *scantillia (= scintilla). Vezi definitia »
AUTOBIOGRAFÍE s.f. Biografie a unei persoane, scrisă de ea însăși. ♦ Scriere literară în care autorul își povestește viața. [Gen. -iei. / cf. it. autobiografia, fr. autobiographie, rus. avtobiografia < gr. autos – însuși, bios – viață, graphein – a scrie]. Vezi definitia »
cutie paralelipipedică din tablă, cu fundul ciuriut, cu partea superioară rabatabilă, cu coadă lungă din lemn sau metal, în care în Moldova, în zona Neamț – Iași, se făceau și cred că se mai fac „cucoși” (floricele de porumb). Vezi definitia »
COLBĂRÍE s. f. (Reg.) Prăfărie. – Colb + suf. -ărie. Vezi definitia »
RINOFONÍE s.f. (Med.) Rinolalie. [Gen. -iei. / cf. it. rinofonia]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z