Definita cuvantului falern
FALÉRN s.n. (Ant.) Vin renumit produs în Campania (Italia); (astăzi) vin recoltat în împrejurimile Neapolului. [< lat. falernus, din Falernus – ținut în Campania].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu falern
AUTOTÚRN, autoturnuri, s. n. Autovehicul prevăzut cu o platformă care se poate înălța și roti, folosit la lucrările de cabluri electrice aeriene. – Din auto2 + turn (după germ. Autoturm[wagen]). Vezi definitia »
COTÚRN s. m. încălțăminte cu talpă groasă pe care o purtau pe scenă actorii antici de tragedie; (fig.) simbol al tragedianului. (< fr. cothurne, lat. cothurnus) Vezi definitia »
ALTÉRN, -Ă adj. 1. unghiuri ĕ interne (sau externe) = unghiuri formate în interiorul (sau exteriorul) a două drepte paralele tăiate de o secantă. 2. (despre frunze, flori) care crește de o parte și de alta a tulpinii, a ramurilor, la niveluri diferite. (< fr. alterne, lat. alternus) Vezi definitia »
CÁMGARN s. n. Stofă de calitate superioară, din fire netede de lână, cu o țesătură specială. – Din germ. Kammgarn. Vezi definitia »
CÁMGARN s.n. Lână cu păr lung, care capătă după pieptănare o uniformitate deosebită. ♦ Stofă de calitate superioară, făcută din fire de lână netede. [Pl. -nuri, var. kammgarn s.n. / < germ. Kammgarn]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z