Definita cuvantului kebab
KEBÁB s.n. În bucătăria turcească, carne de berbec sau de miel la frigare; prin ext. orice fel de carne (de vacă, de porc, de pui) la frigare; șiș-kebab = frigărui asortate din bucăți de carne de batal sau de miel, ceapă, ardei și roșii fripte la frigare; döner-kebab = straturi de carne de miel sau batal (în bucătăria internațională și de vacă sau de pui), marinate în prealabil, puse pe un proțap vertical rotitor, din care se taie, pe măsură ce se frig, fâșii subțiri, servite cu salată, învelite într-o lipie subțire sau într-o pită despicată. var. chebab, chebap; din. tc. kebabi.

Sursa: DGE
Cuvinte ce rimeaza cu kebab
DECASILÁB adj., s. m. (vers) de zece silabe. (< fr. décasyllabe) Vezi definitia »
saB3rO <a href=„http://doenzydadlul.com/”>doenzydadlul</a>, [url=http://tnsoijwcviph.com/]tnsoijwcviph[/url], [link=http://wcxnjtswjofo.com/]wcxnjtswjofo[/link], http://clgcrfalwpcp.com/ Vezi definitia »
SILAB-, -SILÁB, -SILABÍE elem. „silabă”. (< fr. syllab-, -syllabe, -syllabie, cf. lat. syllaba, gr. syllabe) Vezi definitia »
șvab (-bi), s. m.1. German originar din Suabia, colonizat în Trans. și Banat în sec. XVIII. – 2. Gîndac (Blatta germanica). – 3. Insectă (Periplaneta orientalis). Sl. švabinŭ „din Suabia”. – Der. șvăboiacă, s. f. (femeie originară din Suabia); șvăbesc, adj. (propriu șvabilor). Vezi definitia »
NABÁB, nababi, s. m. 1. Titlu purtat de ofițerii superiori ai sultanului sau de guvernatorii musulmani din Iran, Pakistan, India; persoană care avea acest titlu. 2. Epitet pentru o persoană foarte bogată. – Din fr. nabab. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z