Definita cuvantului far
FAR s.n. 1. Turn în care este instalat un proiector puternic, destinat a servi ca reper în navigație. ♦ Reflector montat în față la automobile, la locomotive etc. pentru a lumina drumul. 2. Ansamblul tuturor vergelelor, velelor și manevrelor unui catarg. [< fr. phare, cf. lat., gr. Pharos – insulă lângă Alexandria, unde Ptolomeu a ridicat un turn înalt pentru orientarea corăbiilor].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu far
POTESTAR (lat. potestas – putere) – [sursa? – CM] noțiune prin care sunt desemnate organele administrative sau instituțiile sociale ce exercită funcții de administrare sau cârmuire în societatea preistorică (primitivă). Vezi definitia »
SUPRANUMERÁR, -Ă adj. peste numărul fixat, necesar, obișnuit. (după fr. surnuméraire) Vezi definitia »
ELEMENTÁR, -Ă adj. 1. de bază, esențial, fundamental. ◊ care cuprinde principiile de bază ale unei discipline, științe etc. ♦ învățământ ~ = prima treaptă a învățământului cu caracter obligatoriu, unde se predau elementele de bază. 2. foarte simplu, rudimentar. ♦ (mat.) funcție ~ă = funcție rațională, trigonometrică, exponențială, logaritmică etc., precum și funcțiile obținute din acestea, printr-un număr finit de operații algebrice de compunere sau de inversare. 3. care ține de natură și de fenomenele ei. (< fr. élémentaire, lat. elementarius) Vezi definitia »
FIBRILÁR, -Ă, fibrilari, -e, adj. Care aparține unei fibre (3), cu aspect de fibră (fină). – Din fr. fibrillaire. Vezi definitia »
UNIEMBRIONÁR, -Ă adj. cu un singur embrion. (după fr. uniembryonné) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z