Definita cuvantului feroelectricitate
FEROELECTRICITÁTE s.f. (Fiz.) Proprietate a unor substanțe dielectrice, care se manifestă prin apariția polarizării spontane, provocată de schimbarea poziției ionilor în rețeaua cristalină. [< fr. ferro-électricité].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu feroelectricitate
Este procedeul prin care cafeaua verde (si anume structura sa moleculara) se transforma printr-un aport important de caldura („prajire”), dintr-un bob dur si practic inodor intr-un bob umflat. In acest proces, bobul se usuca, pierde cam 15-20 din greutate si isi mareste volumul cu 1/3. Torefactia poate dura intre 1minut si 30secunde si 20 minute, in functie de procedeul si tehnologia aleasa. Vezi definitia »
OMOGENITÁTE s. f. însușirea de a fi omogen. ◊ însușire a unui obiect, grup, sistem fizico-chimic de a avea aceleași proprietăți în toate punctele sale. ◊ (mat.) însușire a unei funcții de a fi omogenă. ◊ însușire a unei formule, relații de a avea aceleași dimensiuni în toți membrii săi. (< fr. homogénéité, lat. homogenitas) Vezi definitia »
Masinute motociclete si alte jucarii improvizate, confectionate de copilul din mediul rural, realizate din bucati de lemn cu roti din capace de bere in scopul de a se juca impreuna cu ceilalti copii din comunitate Vezi definitia »
LIMPIDITÁTE, limpidități, s. f. (Livr.) Limpezime, claritate. – Din fr. limpidité, lat. limpiditas, -atis. Vezi definitia »
LEALITÁTE s. f. sinceritate, cinste, franchețe. (după it. lealtà) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z