Definita cuvantului nucșoară
NUCȘOARĂ, nucșoare, s.f. Sămânța mare ca o nucă rotundă a nucșorului, un arbust originar din India (Myristica fragrans), utilizată drept condiment. Se comercializează întreagă (din care se rade câte puțin) sau gata măcinată sub formă de pulbere galben-maronie; pop. nucușoară, nucă muscată (germ. Muskatnuss, fr. noix muscade); și unul din învelișurile nucșoarei, ca o plasă de fibre de culoare roșu-oranj, uscat și presat întreg sau măcinat, este utilizat drept condiment considerat chiar mai rafinat; este comercializat ca (fr.) macis, numit și floare de nucșoară sau de muscat (fr. fleur de muscade; germ. Muskatblüte).

Sursa: DGE
Cuvinte ce rimeaza cu nucșoară
HEPATÍTĂ s. f. afecțiune inflamatorie a ficatului. ♦ ~ epidermică = hepatită cauzată de un virus. (< fr. hépatite) Vezi definitia »
SUFRAGÉTĂ s.f. Partizană a mișcării femeilor din Anglia de la începutul sec. XX, prin care se urmărea obținerea drepturilor politice pentru acestea. [< fr. suffragette]. Vezi definitia »
a face plata în natură expr. (d. femei) a accepta întreținerea de raporturi sexuale cu un bărbat. Vezi definitia »
MÓRGĂ1, morgi, s. f. Clădire special amenajată în care se depun cadavrele neidentificate și unde se fac autopsii în cazul când este necesar să se constate cauza morții. ♦ Sală specială într-un spital unde se depun morții până la înmormântare. – Din fr. morgue. Vezi definitia »
MALTÁZĂ s. f. enzimă care transformă maltoza în glucoză. (< fr. maltase, germ. Maltase) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z