Definita cuvantului filoportughez
FILOPORTUGHÉZ, -Ă adj., s.m. și f. Partizan, prieten al portughezilor. [Cf. it. filoportughese].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu filoportughez
JAPONÉZ, -Ă I. adj., s. m. f. (locuitor) din Japonia. II. adj. referitor la Japonia sau la populația ei. ♦ arta ~ă = artă dezvoltată în Japonia, prezentând influențe chineze și coreene, caracterizată prin construcții arhitecturale religioase (pagode) și civile (palate) din lemn, cu acoperișul curbat, cu sculpturi în lemn, bronz sau piatră și cu picturi de un mare rafinament. ◊ (s. f.) limbă vorbită în Japonia. III. s. f. chiflă împletită. (< fr. japonais) Vezi definitia »
Sesizez faptul ca, la fel ca si cuvantul interpretariat, cuvantul traductologie trebuie introdus in dexonline. Cu respect, MG Vezi definitia »
CHINÉZ1, chinezi, s. m. (Reg., înv.) Primar. – Din scr. knez, magh. kenéz. Vezi definitia »
LAPIÉZ, lapiezuri, s. n. Formă de relief rezultată prin coroziunea rocilor solubile de către apele de șiroire. [Pr.: -pi-ez.Var.: lapiáz s. n.] – Din fr. lapié, lapiaz. Vezi definitia »
LONDONÉZ, -Ă, londonezi, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care locuiește în Londra sau care este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Londrei sau locuitorilor ei, privitor la Londra sau locuitorii ei. – Din it. londonese. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z