Definita cuvantului fitogen
FITOGÉN, -Ă adj. Care este produs din sau în plante; fitogenic. [< fr. phytogène, cf. gr. phyton – plantă, gennan – a naște].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu fitogen
ALBUMÉN s. n. Țesut vegetal din semințele unor plante, în care se depozitează substanțele nutritive de rezervă și care servește embrionului ca hrană în timpul germinației. – Din fr. albumen, lat. albumen „albuș”. Vezi definitia »
IMUNOGÉN, -Ă adj. Care produce imunitate. [< fr. immunogène, cf. lat. immunis – imun, gr. gennan – a produce]. Vezi definitia »
DREN, drenuri, s. n. 1. Conductă sau canal care colectează și evacuează apă de pe un teren apos, coboară nivelul unei pânze de apă din sol etc. ♦ Strat de piatră spartă sau de pietriș așezat în spatele unui zid de sprijin sau deasupra unei bolți de pod sau de tunel, care colectează apa de infiltrație. 2. Tub sau meșă de bumbac care înlesnește scurgerea secrețiilor dintr-o plagă. [Var.: (2) drénă s. f.] – Din fr. drain. Vezi definitia »
UROGÉN, -Ă adj. care produce urina. (< fr. urogène) Vezi definitia »
SPERMATOGÉN, -Ă adj. 1. care produce celule germinale mascule. 2. care produce semințe. (< fr. spermatogène) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z