Definita cuvantului panadă
PANÁDĂ, panade s.f. Amestec de făină, ou și pesmet în care se învelește un aliment, care apoi este prăjit în ulei (mod de preparare numit pane). Panada se poate realiza și ca o fiertură de făină în apă sărată, cu adaos de unt sau gălbenuș de ou, utilizată ca îngroșător în diverse preparate culinare sau pentru a da consistență umpluturilor. – Fr. panade, germ. Panade.

Sursa: DGE
Cuvinte ce rimeaza cu panadă
fíță s.f. (reg., înv.) termen de adresare; mătușă, tușă, tușică. Vezi definitia »
ROTOTÉCĂ s.f. Catalog mecanic cu fișe puse pe plăci situate într-o tobă rotativă, care pot fi consultate fără a fi scoase. [Var. rotatecă s.f. / < fr. rotathèque]. Vezi definitia »
FITOMORFÓZĂ s. f. totalitatea modificărilor morfologice și de structură cauzate plantelor de către paraziți. (< fr. phytomorphose) Vezi definitia »
SCRÍPCĂ, scripci, s. f. (Reg.) 1. Vioară3. 2. Sunet, cântec de vioară3. ♦ Arta, meseria de scripcar. – Din rus. skripka. Vezi definitia »
TRĂNCĂNEALĂ, trăncăneli, s. f. Acțiunea de a trăncăni și rezultatul ei; vorbărie, sporovăială, flecăreală. ♦ Zgomot de glasuri produs de cei care trăncănesc. – Trăncăni + suf. -eală. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z