Definita cuvantului floe
FLOE s.n. Gheață care acoperă parțial mările nordice, plutind în blocuri. [< fr., engl. floe].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu floe
OENOCHOE [ENOCOÉ] s. n. vas grecesc de metal, ceramică sau sticlă, în formă de ulcior, cu o singură toartă și cu deschidere trilobată, din care se turna în cupe amestecul de vin și apă. (< fr. oenochoé, gr. oinochoe) Vezi definitia »
BENZÓE s.n. Produs natural, vegetal, solid, conținând rășini, acid benzoic și un ulei volatil, folosit în medicină, la prepararea unor parfumuri și lacuri etc.; smirnă. [< germ. Benzoe]. Vezi definitia »
EVOÉ interj. strigăt al bacantelor în onoarea lui Dionysos. (< lat. evoe, gr. euoi) Vezi definitia »
ALÓE s. f. Nume dat mai multor specii de plante exotice decorative, din familia liliaceelor, cu flori mari, galbene sau roșii, dispuse în spice, și cu frunze cărnoase care conțin un suc folosit în farmacie (Aloe). ♦ Substanță solidă cu miros plăcut și cu gust amar, extrasă din frunzele unor specii de aloe și întrebuințată în farmacie; sabur. [Pr.: -lo-e] – Din fr. aloès, lat. aloe. Vezi definitia »
CACATOE (cuv. malaez.) s. m. Pasăre originară din Oceania și Asia de Sud-Est, cu penajul viu colorat, coadă scurtă, parcă retezată, și o creastă mare, erectilă. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z