Definita cuvantului foieta
FOIETÁ vb. I. v. foileta.

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu foieta
BOICOTÁ, boicotez, vb. I. Tranz. A exercita un boicot. – Fr. boycotter (<engl.). Vezi definitia »
Planta perena , cu mici flori care au forma de clopotel ; aceasta floare inflorete primavara , cand debea se topeste zapada. Vezi definitia »
AUDITÁ, auditéz, vb. I. Tranz. A realiza operația de audit. A audita documentele contabile. A audita o firmă. (< audit + suf. -a; cf. engl. audit < engl. med. < lat. auditus = auzire, ascultare < lat. audire = a auzi, a asculta) [în DOOM 2; def. și et. MW] Vezi definitia »
COCHETÁ vb. intr. 1. a căuta să fie pe placul unei persoane de sex opus. 2. (fig.) a arăta relații de prietenie cu cineva; a flirta. (< fr. coqueter) Vezi definitia »
TRANSPLANTÁ, transplantez, vb. I. Tranz. 1. A scoate din pământ o plantă (adultă) și a o planta definitiv în alt loc; a răsădi. ♦ A aduce și a face să se aclimatizeze o plantă sau un animal în altă regiune decât aceea unde trăiește de obicei. ♦ Fig. A adapta, a împământeni o instituție, un obicei etc. 2. A înlocui printr-o intervenție chirurgicală un țesut sau un organ bolnav cu alt țesut sau organ sănătos de același fel. – Din fr. transplanter, lat. transplantare. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z