Definita cuvantului șaidaj
ȘAIDÁJ, șaidaje, s. n. Operație de alegere manuală a minereurilor, însoțită de spargerea acestora cu ciocanul de mână. [Pr.: șa-i-] – Din fr. scheidage.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu șaidaj
curáj (-juri), s. n.1. Vitejie, temeritate. – 2. Furie, mînie. – Var. (pop.) coraj. Mr. curagiu. Fr. courage, it. coraggio (sec. XVIII). Sensul 2 se potrivește mai bine pentru var., cf. sp. coraje. Cuvîntul mr. provine din it.Der. curajos, adj., din fr. courageux; încuraja, vb. (a îmbărbăta, a anima, a stimula), din fr. encourager; încurajator, adj. (de încurajare); descuraja, vb. (a demoraliza, a demobiliza), format pe baza fr. décourager; descurajator, adj. (care descurajează). Vezi definitia »
DOZÁJ s. n. 1. dozare. 2. proporție între constituenții unui amestec. 3. operație de echilibrare a unui submarin prin adăugarea sau scoaterea lestului. (< fr. dosage) Vezi definitia »
AVANTÁJ, avantaje, s. n. 1. Folos mai mare pe care îl obține cineva (în raport cu altul). 2. Favoare, privilegiu de care se bucură cineva sau ceva. 3. Superioritate (a cuiva sau ceva față de altcineva sau altceva) bazată pe o situație, pe o împrejurare favorabilă. – Din fr. avantage. Vezi definitia »
GRAMAJ s. n. Greutate exprimatĂ? în grame, pe care trebuie sâ??o aibĂ? o parte dintrâ??un material. â?? greutate în grame pe metru pĂ?trat a hârtiei de papetĂ?rie. -Din fr. Grammage Vezi definitia »
MARMORÁJ s.n. Desen colorat care imită marmura, imprimat pe hârtie. [< marmora]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z