Definita cuvantului șal
ȘAL, șaluri, s. n. 1. Țesătură din lână, mătase etc., de diverse forme și dimensiuni, împodobită cu desene, broderii sau franjuri, pe care femeile o poartă pe cap sau pe umeri. ♦ Fular. 2. (Înv.) Stofă fină de lână, fabricată în Orient. ♦ Fâșie lungă de șal (2) purtată de bărbați, după moda orientală, în jurul capului sau al mijlocului; cearșaf (2). – Din tc. șal.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu șal
ARIBÁL s.n. (Ant.) Vas mic vechi grecesc, cu gât foarte strâmt și cu buză răsfrântă, lată, folosit mai ales la păstrarea parfumurilor. [Cf. gr. aryballos – pungă]. Vezi definitia »
SEPTENÁL, -Ă adj. (adesea s.) Care se întâmplă sau se reînnoiește la fiecare șapte ani; care se întinde pe o perioadă de șapte ani. [Cf. fr. septennal < lat. septem – șapte, annus – an]. Vezi definitia »
DIALECTÁL, -Ă, dialectali, -e, adj. (Despre cuvinte, expresii, termeni, vorbire) Caracteristic unui dialect; care aparține sau se referă la un dialect. [Pr.: di-a-] – Din fr. dialectal. Vezi definitia »
INTRAORBITÁL, -Ă adj. (anat.) situat în orbită. (< engl. intraorbital) Vezi definitia »
SENTIMENTÁL, -Ă adj. 1. care exprimă sau trezește sentimente duioase; (depr.) care afectează sau exagerează un sentiment. 2. (despre oameni; și s.) care nutrește sentimente puternice. (< fr. sentimental) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z