Definita cuvantului ravigot
RAVIGOT s.n. În gastronomie, ravigotul este un sos picant, rece sau cald; cel rece se face pe bază de vinegretă cu adaos de capere, ceapă și diverse verdețuri, iar cel cald este un sos fin pe bază de rântaș blond, cu adaos de vin și oțet, aromatizat cu verdețuri; din fr. ravigote

Sursa: DGE
Cuvinte ce rimeaza cu ravigot
MICROFÓT1 s. n. imagine obținută prin microfotografiere. (< germ. Mikrophot) Vezi definitia »
MINIROBÓT s. m. robot de bucătărie de mici proporții; microrobot. (< mini1- + robot) Vezi definitia »
BARDOT [bardó], Brigitte (n. 1934), actriță franceză de film. Unul dintre miturile cinematografului mondial al anilor ’50-’60 („Și Dumnezeu a creat femeia”, „Adevărul”, „Viață particulară”, „Viva Maria”). Vezi definitia »
tot- Rădăcina expresivă care pare să exprime ideea de rotunjime. Creație spontană, cf. coc, pop.Der. totîlcă, s. f. (Olt., fluier, trișcă), cu suf. expresiv, cf. modîlcă, scofîlci; totîrlă, s. f. (Olt., rotiță), cu alt. suf. expresiv, cf. cocîrlă, șopîrlă; totoloț, s. n. (Mold., cocoloș, ghemotoc), cf. golomoț, cocoloș; totoreață, s. f. (făcăleț). Vezi definitia »
BOICÓT s. n. mijloc de constrângere constând în întreruperea organizată a relațiilor economice, politice etc. cu o țară, cu o întreprindere etc., în semn de protest. (< fr. boycott) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z