Definita cuvantului șprot
ȘPROT s.m. (La sg., cu sens colectiv) Pește mic din fam. clupeizilor (heringi), de 15 cm lungime, de culoare albăstruie-verzuie, unul din peștii cei mai importanți din mările nordice, prezent și în Marea Neagră (Sprattus sprattus); se comercializează de obicei afumat, în conserve, dar în țările occidentale se consumă și peștii proaspeți, întregi, împreună cu heringi mici(numiți „albitură”, engl. whitebait), prăjiți în ulei, la fel ca hamsiile la noi; din germ. Sprotte.

Sursa: DGE
Cuvinte ce rimeaza cu șprot
COIÓT, coioți, s. m. Mamifer carnivor din America, asemănător cu lupul și cu șacalul (Canis latrans). [Pr.: co-iot] – Din fr. coyote. Vezi definitia »
RAVIGOT s.n. În gastronomie, ravigotul este un sos picant, rece sau cald; cel rece se face pe bază de vinegretă cu adaos de capere, ceapă și diverse verdețuri, iar cel cald este un sos fin pe bază de rântaș blond, cu adaos de vin și oțet, aromatizat cu verdețuri; din fr. ravigote Vezi definitia »
superpot s. n. sg. (tox.) canabis îmbibat cu alcool, fumat după uscare. Vezi definitia »
ANTIDÓT s.n. Substanță care anulează puterea unei otrăvi, a unui virus etc.; contraotravă. ♦ (Fig.) Remediu. [< fr. antidote, cf. lat. antidotum, gr. antidoton < anti – contra, dotos – dat]. Vezi definitia »
AXOLÓT s. m. stadiu larvar acvatic al unei specii de salamandre. (< fr. axolott) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z