Definita cuvantului frigorie
FRIGORÍE s.f. (Fiz.) Unitate de cantitate de căldură pe care o pierde un corp, egală în valoare absolută cu o calorie. [Gen. -iei. / < fr. frigorie].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu frigorie
CLASTOMANÍE s. f. impuls morbid de a sparge (obiectele). (< fr. clastomanie) Vezi definitia »
LAMELÁȚIE s. f. lamelare. (< fr. lamellation) Vezi definitia »
BATERÍE s.f. 1. Subunitate de artilerie care cuprinde mai multe tunuri, un număr de militari care le mânuiesc, utilajul și mijloacele de transport necesare. ♦ Terasament care protejează tunurile în poziție de tragere. ♦ Șir de tunuri aflate de fiecare latură a unui bastiment de război. 2. Ansamblu de aparate, de mașini etc. cu care se face aceeași operație. ◊ Baterie electrică = reunire de mai multe pile sau de acumulatoare electrice. 3. Vas cu gheață folosit pentru a răci vinul și sifonul din sticle. 4. Grupul instrumentelor de percuție într-o orchestră de muzică ușoară sau de jaz. 5. Baterie de teste = grup de mai multe teste legate împreună printr-un scop comun. [Gen. -iei. <fr. batterie, it. batteria]. Vezi definitia »
ANATOMÍE s. f. Știință care studiază structura ființelor (animale sau vegetale) și a raporturilor dintre diferite organe constitutive. ♦ Structură a unui organ sau a unei ființe. ♦ Conformație a unui corp. – Din fr. anatomie, lat. anatomia. Vezi definitia »
DIVERTICULECTOMÍE s. f. ablațiune a unui diverticul. (< fr. diverticulectomie) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z