Definita cuvantului crușon
CRUȘÓN s.n. Băutură rece preparată într-un bol mare (numită în engl. chiar bowl, în germ. Bowle), din diferite fructe puse la macerat cu zahăr și alcool (lichior, rachiu, coniac), la care se adaugă, înainte a a fi servită, vin, vin spumant sau șampanie; din fr. cruchon (= vas de lut sau gresie cu două toarte).

Sursa: DGE
Cuvinte ce rimeaza cu crușon
LEPTÓN, leptoni, s. m. (Fiz.) Particulă elementară cu masa de repaus mai mică decât cea a unui nucleon. – Din fr. lepton. Vezi definitia »
odgón (odgoáne), s. n. – Parîmă, frînghie. Origine îndoielnică. Pare să fie vorba de sb. gumina „odgon” (‹ it. gomena, gomona), cu prep. od „de” interpretat ca un singur cuvînt, *odgumina sau confundat cu sb. odgon „brînci”. Der. din acest ultim cuvînt (Tiktin; Conev 71; Candrea) nu pare posibilă. – Der. odgoni, vb. (a amara). Vezi definitia »
CLAXÓN, claxoane, s. n. Dispozitiv de semnalizare sonoră, folosit de obicei la autovehicule. – Din fr. klaxon. Vezi definitia »
PROTÓN, protoni, s. m. Particulă elementară stabilă cu sarcină electrică pozitivă, care constituie nucleul atomului de hidrogen. – Din fr. proton. Vezi definitia »
EXAGÓN s.n. v. hexagon. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z