Definita cuvantului wok
WOK s.n. Tigaie mare de fontă, bombată, ușor conică, fără coadă, asemănătoare mai mult cu un ceaun, utilizată tradițional în bucătăria chineză pentru a prepara soteuri, dar și fripturi și supe.

Sursa: DGE
Cuvinte ce rimeaza cu wok
OK I. adv. în regulă; bine. II. adj. invar. cumsecade; bun. III. s. n. (pub.) acord. Vezi definitia »
BROOK [bruc], Peter (n. 1925), regizor englez. Celebru prin montarea pieselor lui Shakespeare. A pus cu succes în scenă piese din dramaturgia contemporană („Marat-Sade” de Peter Weiss), spectacole colaj cu un pronunțat caracter politic („US”), spectacole de operă („Evgheni Onedin”); filme („Moderato cantabile”). Vezi definitia »
look (angl.) [pron. luc] s. n., pl. lookuri [pron. lúcuri] (loo-kuri) Vezi definitia »
TAROK, s.m. 1. Joc de cărți. Tarokul a fost introdus de austrieci în secolul al XIX-lea. Se joacă în mai multe localități, dar mai ales în Bucovina. Cele 54 de cărți de tarok constau în 22 atuuri, numite taroace și 8 cărți de fiecare culoare de cupă (roșu sau inimă), caro (romb sau dobă), treflă (ghindă sau cruce) și pică (verde sau frunză). Cel mai mare tarok este Schizul care nu este numerotat. Celelalte taroace sînt numerotate cu numerale romane de la I (pagat) la XXI (luna). Pe fiecare culoare sînt patru figuri: popa (sau rege), dama, cabalul și valetul. restul sînt cărți de valoare mică (pîște) de la 10 la 7 pe pică și treflă și de la 1 la 4 pe cupă și caro. În principal se joacă în patru. Se pot face mai multe feluri de licitări (contracte): doi, unu sau solo. De obicei se licitează unul de doi (primul de doi) și mai rar un alt jucător va striga al doilea de doi. Partenerul celui care a cîștigat licitația este cel care are popa de culoarea strigată. Este posibil ca popa respectiv să fie în talon sau chiar la persoana care strigă. În acest caz el va juca singur. Cel mai palpitant este cînd se anunță pagatul la fine (pagat ultimo). 2. s.n. atuu la joc de tarok Vezi definitia »
OK9nqI <a href=„http://jjaldctzfuoh.com/”>jjaldctzfuoh</a>, [url=http://cuqayfcmiwsh.com/]cuqayfcmiwsh[/url], [link=http://rhsdapekeage.com/]rhsdapekeage[/link], http://sxgrxfuzzkxs.com/ Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z