Definita cuvantului galet
GALÉT s.m. 1. Fragment mic de rocă cu muchiile rotunjite de acțiunea mării sau a torenților și care prin cimentare formează conglomerate. 2. Disc de lemn, de metal etc. plasat între două suprafețe care se mișcă una deasupra celeilalte pentru a le micșora frecarea. 3. Element de transformator electric de forma unui inel, având mai multe spire de înfășurare. [< fr. galet].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu galet
Internet -Comunicatii internet (cu i mic), este un serviciu de comunicatii furnizat de un operator folosind tehnologia (sau protocolul de comunicatii) numit TCP /IP (Protocol Internet). Serviciul se instaleaza peste un circuit dedicat (numit de bucla locala) si permite utilizatorului accesarea (sau navigarea) de pagini world wide web (www), transmiterea si primirea de mesaje de posta electronica (email), video-conferinta, mesagerie audio-video (video-email), descarcarea de informatii sau continut variat existent in Internet (sau Net) ca fisiere text, audio-video, imagini etc. Vezi definitia »
BILÉT, bilete, s. n. 1. Scrisoare de câteva rânduri. 2. Bucată mică de hârtie sau de carton imprimat care dă dreptul la intrarea (și ocuparea unui loc) într-o sală de spectacol, într-o arenă sportivă etc. ◊ Bilet de bancă = hârtie de valoare emisă de o bancă, prin care acesta se obligă să plătească deținătorului, la prezentare, suma înscrisă pe hârtie. Bilet de ordin = hârtie prin care o persoană se obligă să plătească altei persoane o anumită sumă de bani la cererea acesteia din urmă; cambie. – Din fr. billet. Cf. it. biglietto. Vezi definitia »
EXCRÉT s. n. produs nociv al celulelor glandulare. (< germ. Exkret) Vezi definitia »
JET2, jeturi, s. n. Avion cu reacție. [Pr.: get] – Din engl. jet [plane]. Vezi definitia »
DIABET2(O)- elem. „diabet”. (< fr. diabét/o/-, cf. gr. diabetes, scurgere continuă) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z