Definita cuvantului galiot
GALIÓT s.n. Corabie ușoară cu pânze. [Pron. -li-ot, var. galiotă s.f. / < fr. galiote].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu galiot
BERTHELOT [bertló], Henri Mathias (1861-1931), general francez. Ca șef al misiunii militare în România, a contribuit la reorganizarea armatei române în primăvara anului 1917. A sprijinit aspirațiile poporului român pentru realizarea statului național unitar. M. de onoare al Acad. Române (1926). Vezi definitia »
CONTRAFAGÓT, contrafagoturi, s. n. Instrument muzical de suflat, mai mare decât fagotul și sunând cu o octavă mai jos decât acesta; cel mai grav instrument de suflat din orchestra simfonică. – Din it. controfagotto. Vezi definitia »
BORHÓT, borhoturi, s. n. Ceea ce rămâne din amestecul fermentat de fructe sau de cereale, după ce a fost folosit la fabricarea țuicii, a berii etc. ♦ (Rar; la pl.) Mațe, măruntaie de porc, de miel etc. necurățate. – Et. nec. Vezi definitia »
ANTRICÓT s.n. 1. Carne de vită sau de porc, din regiunea intercostală (termen măcelăresc). 2. Tranșă de carne de vacă, de categoria întâi, din regiunea intercostală, de aprox. 1,5 cm grosime, preparată la grătar sau prăjită la tigaie (termen gastronomic; fr., engl. entrecote; germ. Entrecote). Vezi definitia »
PASSING-SHOT PÁSING-ȘOT/ s. n. (tenis) minge din dreapta, lovită din rever sau dată în diagonală, care trece rapid pe lângă adversarul venit la fileu. (< engl. passing-shot) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z