Definita cuvantului gazogenerator
GAZOGENERATÓR s.n. Aparat sau instalație în care un combustibil solid (lemn) se transformă în gaze combustibile. [Cf. fr. gazogénérateur].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu gazogenerator
AEROFÓR, aerofoare, s. n. Aparat care furnizează aerul1 necesar scafandrilor în timpul șederii lor sub apă. [Pr.: a-e-] – Din fr. aérophore. Vezi definitia »
AMBREIÓR s. m. element gramatical (acolo, aici, asta, aceea) care permite legătura anumitor părți ale discursului. (< fr. embrayeur) Vezi definitia »
ALERGĂTÓR, -OÁRE, alergători, -oare, adj., subst. I. Adj. Care aleargă. ◊ Piatră alergătoare (și substantivat, f.) = piatra de moară care se învârtește spre a măcina boabele. Păsări alergătoare (și substantivat, f.) = păsări din țările calde, având picioare lungi, cu care aleargă foarte repede. II. S. m. și f. 1. Atlet care concurează la probe de alergări. 2. (Rar) Curier (însărcinat cu transmiterea unui mesaj). 3. Cal de curse. III. S. f. 1. Dispozitiv pe care se pun mosoare cu fire pentru a face urzeala la războaiele de țesut țărănești. 2. (Înv.) Parc vast, împrejmuit, în care erau ținute anumite animale și în care se organizau vânători. – Alerga + suf. -ător. Vezi definitia »
RÂMĂTÓR, râmători, s. m. (Pop.) Porc. – Râma + suf. -ător. Vezi definitia »
DESENATÓR, -OÁRE s. m. f. cel care desenează (ceva); specialist în desen (artistic sau tehnic). (după fr. déssinateur) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z