Definita cuvantului geologic
GEOLÓGIC, -Ă adj. Referitor la geologie. ◊ Diviziuni geologice = diviziuni în care a fost împărțit timpul scurs de la consolidarea scoarței Pământului până astăzi. ♦ Străvechi. [Cf. fr. géologique].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu geologic
moșlíc, moșlícuri, s.n. (reg.) lături și fân amestecate pentru hrana vitelor. Vezi definitia »
ANÁRHIC, -Ă, anarhici, -ce, adj. Care se referă la anarhie, care este propriu anarhiei, care duce la anarhie; care dovedește indisciplină. ♦ Care nu (mai) este organizat, care și-a pierdut organizarea, funcționarea normală; dezorganizat, haotic. – Din fr. anarchique. Vezi definitia »
MERITOCRÁTIC, -Ă, meritocrátici, -e, adj. Care are caracter de meritocrație. (cf. engl. meritocratic) [MW] Vezi definitia »
ucenic, ucenici s. m. 1. (intl.) hoț începător. 2. (tox.) persoană necalificată care ajută o altă persoană cu studii superioare în chimie să prepare droguri într-un laborator clandestin. Vezi definitia »
SFRAGÍSTIC, -Ă, sfragistici, -ce, s. f., adj. 1. S. f. Disciplină auxiliară a istoriei care se ocupă cu studierea, descrierea și explicarea sigiliilor folosite în actele publice și particulare; sigilografic. 2. Adj. Referitor la sfragistică (1), de sfragistică. – Din fr. sphragistique. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z