Definita cuvantului geometral
GEOMETRÁL, -Ă adj. Care reproduce în proiecție orizontală dispunerea și proporțiile unei lucrări de arhitectură. [< fr. géométral].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu geometral
DELICTUÁL, -Ă, delictuali, -e, adj. Delictuos. [Pr.: -tu-al] – Cf. delict. Vezi definitia »
SUPRASPINÁL, -Ă adj. deasupra spinelor vertebrelor, coloanei vetebrale. (după engl. superspinal) Vezi definitia »
VOAL, voaluri, s. n. 1. Țesătură fină (transparentă) de mătase, bumbac sau fibre sintetice, folosită pentru perdele sau pentru confecționarea unor obiecte vestimentare femeiești; bucată de țesătură fină, rară, cu care femeile își acoperă capul sau fața; văl. 2. Înnegrire a unui material fotografic fotosensibil, datorită unui defect de fabricație sau developării prelungite, luminii difuze care îl impresionează accidental etc. – Din fr. voile. Vezi definitia »
MACROSOCIÁL, -Ă adj. Referitor la marile colectivități umane. ◊ Nivel macrosocial = ansamblul structurilor, instituțiilor, relațiilor și activităților sociale la nivelul întregii societăți, al unor grupuri mari. [Pron. -ci-al. / cf. fr. macrosocial]. Vezi definitia »
SUBNORMÁL, -Ă I. adj. cu dezvoltare intelectuală sau fizică întârziată. II. s. f. (mat.) segment determinat de proiecția ortogonală pe axa absciselor a unui punct de pe o curbă plană și de intersecția la curbă a normalei cu această axă în punctul considerat. (după fr. sous-normal) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z