Definita cuvantului ghildă
GHÍLDĂ s.f. (Ist.) 1. Asociație economică, politică și religioasă din apusul Europei la începutul epocii feudale. 2. Asociație meșteșugărească sau comercială asemănătoare corporației, apărută în evul mediu în Europa occidentală. [Var. gildă s.f. / cf. it. gilda, fr. gilde < Gilda – adunare festivă].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu ghildă
a vinde peștele din baltă / pielea ursului din pădure expr. 1. a promite un lucru pe care nu-l ai. 2. a face planuri în legătură cu un lucru care încă nu-ți aparține. Vezi definitia »
PLÁNTĂ1, plante, s. f. Nume generic dat organismelor vegetale, cu o organizare mai simplă decât a animalelor și care își extrag hrana prin rădăcini, caracterizându-se prin prezența clorofilei, prin faptul că membrana celulei este formată din celuloză și, în cazul speciilor superioare, prin alcătuirea corpului din rădăcină, tulpină și frunze; p. restr. vegetală, mai ales erbacee, cultivată de om sau care crește în mod natural și este utilă omului. – Din lat. planta, fr. plante. Vezi definitia »
TONSÍLĂ s.f. (Anat.) Amigdală. // (În forma tonsil-, tonsilo-) Element prim de compunere savantă cu semnificația „amigdală”. [< fr. tonsille]. Vezi definitia »
șnálă, șnăli și șnále, s.f. (reg.) 1. clanță la ușă. 2. agrafă; bold. Vezi definitia »
BIELÉTĂ s.f. Bielă de dimensiuni mai mici, articulată la capul unei biele principale, în motoarele cu mai mulți cilindri. [Pron. bi-e-. / < fr. biellette]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z