Definita cuvantului gilbert
GÍLBERT s.f. (Fiz.) Unitate de măsură a tensiunii magnetice, egală cu tensiunea magnetică produsă pe o porțiune cu lungimea de un centimetru a unei linii de câmp magnetic uniform, a cărui intensitate este de un oersted. [< engl., fr. gilbert, cf. Gilbert – fizician englez].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu gilbert
CAMAMBÉRT s.n. Un fel de brânză grasă cu coaja subțire, fabricată după o rețetă franțuzească de la Camembert. [Scris și camembert. / < fr. camembert, cf. Camembert – localitate în Normandia]. Vezi definitia »
ALEMBERT, Jean Le Rond, d’ ~ v. D’Alembert. Vezi definitia »
FLOW-CHART FLĂU-CEAT/ s. n. diagramă de programare la calculatoarele electronice. (< engl. flow-chart) Vezi definitia »
ELIPÓRT s.n. Teren de dimensiuni reduse, amenajat pentru decolarea și aterizarea elicopterelor. [Var. heliport s.n. / < fr. héliport]. Vezi definitia »
SFERT, sferturi, s. n. 1. Fiecare dintre cele patru părți egale în care se poate împărți un întreg; a patra parte dintr-un întreg; fîrtai. ◊ Loc. adv. Pe sfert (sau pe trei sferturi) = (cam) cât a patra parte (sau cât trei părți) din întreg. ◊ Expr. Trei sferturi = poziție a capului intermediară între poziția din față și cea din profil. 2. (Înv.) Dare în bani reprezentând a patra parte din bir și plătibilă de patru ori pe an. [Var.: (reg.) șfert s. n.] – Din sl. četvrŭtŭ. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z