Definita cuvantului girondini
GIRONDÍNI s.m.pl. Membri ai unei grupări politice din timpul revoluției franceze din 1789, care reprezentau în principal interesele burgheziei industriale și comerciale. [Sg. girondin. / < fr. girondins, cf. Gironde – departament în Franța].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu girondini
BĂȚANI, com. în jud. Covasna; 4.230 loc. (1991). Cetate sătească cu biserică (sec. 15). Reșed. com. este satul Bățanii Mari. Vezi definitia »
MINI2 adj. invar., subst. 1. Adj. invar. (Despre lungimea fustei) Care este (foarte) scurt (și ajunge până deasupra genunchiului). 2. Subst. Fustă, pantalon etc. mini2 (1). – Din fr. mini. Vezi definitia »
oșení, oșenésc, vb. IV (reg.) a se alina (o durere), a se stinge, a dispărea (o molimă). Vezi definitia »
ACARIÉNI s. m. pl. ordin de arahnide mici, înaripate, parazite. (< fr. acariens) Vezi definitia »
CĂLDĂRUȘANI, liman fluvial pe valea Ialomiței, la 40 km N de București; 2,24 km2. Ad. max.: 4 m. Datorită vegetației acvatice în exces, în special macrophyte. Lacul se află într-o fază avansată de eutrofizare. Pe malul său se află mănăstirea cu același nume, a cărei biserică a fost ridicată de Matei Basarab în anii 1637-1638 și refăcută de mai multe ori. În sec. 18 și 19 a funcționat aici o școală de pictură religioasă („școală de zugrăvie”). Muzeu. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z