Definita cuvantului ciobăni
CIOBĂNÍ, ciobănesc, vb. IV. Intranz. A fi cioban, a sluji ca cioban. ♦ Refl. A se face cioban. – Din cioban.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu ciobăni
siamoiéni adj. m. pl. (înv.; în sintagmă) gemeni siamoieni = gemeni siamezi. Vezi definitia »
bodogăní (bodogănésc, bodogănít), vb. – A bombăni, a boscorodi. – Var. bodrogăni, bod(r)ăgăni. Formație expresivă, probabil bazată pe mag. döbögni „a face zgomot” (Cihac, II, 483; Philippide, Principii, 155). – Der. bodogăneală, s. f. (boscorodeală). Vezi definitia »
INTERVENÍ vb. intr. 1. a lua parte la ceva, a intra în acțiune; a intra în vorbă. ◊ a face o mediație, un demers în favoarea cuiva; (peior.) a stărui pe lângă o persoană influentă spre a obține ceva în favoarea cuiva. 2. a se întâmpla, a surveni, a se ivi. (< fr. intervenir, lat. intervenire) Vezi definitia »
CANELÓNI s.m. pl. Dreptunghiuri de aluat de tăiței, fierte în prealabil, apoi rulate în jurul unei umpluturi, respectiv tuburi de aluat gata preparate, apoi umplute, acoperite de obicei cu sos și gratinate – Din it. cannelloni. Vezi definitia »
GHIBELÍNI s.m.pl. Partizani ai unei fracțiuni politice a nobilimii florentine, care la începutul sec. XIII au susținut candidatura lui Frederic al II-lea la tronul Imperiului german. ♦ Partizani italieni ai împăraților germani în lupta dintre biserică și statele italiene după sec. XII. [Sg. ghibelin < it. ghibellino]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z