Definita cuvantului grafic
GRÁFIC, -Ă s.n. 1. Privitor la metoda, la felul de a reprezenta (ceva) prin linii sau figuri. 2. Referitor la modul cum se realizează tipografic o publicație. ◊ Arte grafice = tehnica reproducerii și a multiplicării sub formă de imprimate sau de cărți a originalelor scrise sau desenate. // s.n. Reprezentare prin desen a raportului dintre două sau mai multe mărimi variabile; diagramă. // Element secund de compunere savantă cu semnificația „scris”, „desenat”, „tipărit”. [Cf. fr. graphique, it. grafico, lat. graphicus].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu grafic
PARATÍFIC, -Ă adj., s. m. f. (suferind) de paratifos; (despre microbi, bacili) care provoacă paratifosul. (< fr. paratyphique) Vezi definitia »
ANTROPONOMÁSTIC, -Ă I. adj. antroponimic. II. s. f. antroponimie. (< fr. anthroponomastique) Vezi definitia »
INTRACARPÁTIC, -Ă adj. în interiorul arcului munților Carpați. (< intra- + carpatic) Vezi definitia »
aspíc (-ce), s. n. – Levănțică (Lavandula spica). Fr. aspic. Tiktin și DAR îl derivă direct din germ. Spik; care, ca și fr., este numele științifico-comercial al acestei plante, lat. spica. Vezi definitia »
SPECÍFIC, -Ă, specifici, -ce, adj., s. n. 1. Adj. Care este propriu, caracteristic unei ființe, unui lucru sau unui fenomen; particular, distinct. ♦ Care se raportează la o unitate, la o cantitate (dintr-un material). 2. S. n. Caracterul propriu, particular, special al cuiva sau a ceva; specificitate, notă distinctivă. – Din fr. spécifique. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z