Definita cuvantului granulopenie
GRANULOPENÍE s.f. (Med.) Scădere a numărului granulocitelor din sânge; granulocitopenie. [Gen. -iei. / < fr. granulopénie].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu granulopenie
CALCIPEXÍE, calcipexii, s. f. (Med.) Fixare a calciului în țesuturi. – Din fr. calcipexie. Vezi definitia »
SÉCȚIE, secții, s. f. 1. Subunitate organizatorică stabilită pe ramuri de activitate, pe specialități, pe operații etc. în întreprinderi, instituții etc.; sală, atelier, local în care își desfășoară activitatea o astfel de subunitate. ♦ Compartiment cu destinație specială într-un magazin, într-un muzeu etc. 2. Subdiviziune în cadrul administrației sau al poliției unui oraș; local în care își are sediul această subdiviziune. – Din rus. sekțiia, fr. section. Vezi definitia »
VENESÉCȚIE, venesecții, s. f. Deschidere pe cale operatorie a peretelui unei vene pentru a face să se elimine, în scop terapeutic, o cantitate de sânge. – Din engl. venesection. Vezi definitia »
PREPOZÍȚIE s. f. parte de vorbire neflexibilă care indică un raport sintactic între doi termeni. (< fr. préposition, lat. praepositio) Vezi definitia »
STILOGRAFÍE s. f. procedeu tehnic prin care se obțin cu ajutorul electrolizei imitații de desene în peniță, de gravuri etc. (< fr. stylographie) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z