Definita cuvantului gujon
GUJÓN s.n. (Tehn.) Tijă filetată în același sens pe toată lungimea sa sau numai la cele două capete, folosită la îmbinarea demontabilă a două piese. [< fr. goujon].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu gujon
ENDECAGÓN, endecagoane, s. n. Poligon cu unsprezece laturi (și tot atâtea unghiuri). – Din fr. (h)endécagone. Vezi definitia »
DECURIÓN, decurioni, s. m. Ofițer roman de cavalerie care comanda o decurie (1). [Pr.: -ri-on] – Din lat. decurio, -onis. Vezi definitia »
comilitón, comilitóni, s.m. (înv.) coleg de studii universitare. Vezi definitia »
TRON1, tronuri, s. n. Scaun, jeț (sculptat și împodobit) pe care stau monarhii la ceremonii; p. ext. simbol al domniei. ◊ Expr. A se urca (sau a se sui) pe tron = a ocupa domnia, a fi încoronat ca monarh. ♦ Fig. Puterea suverană a monarhilor; domnie. ♦ Scaun, jeț special pe care stau prelații (sau suveranii) în timpul unor ceremonii religioase. – Din fr. trône. Vezi definitia »
SINCROFAZOTRÓN s.n. Accelerator pentru particule grele, mai puternic decât ciclotronul, al cărui principiu de funcționare îmbină elemente ale sincrotronului și fazotronului. [< fr. synchrophasotron]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z