Definita cuvantului hemicoloid
HEMICOLOÍD s.n. Substanță coloidală polimerizată, cu un grad de polimerizare până la 100. [Pron. -lo-id. / < hemi- + coloid].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu hemicoloid
OXIACÍD s. m. acid care conține oxigen în moleculă. (< fr. oxyacide) Vezi definitia »
RÁID, raiduri, s. n. 1. Incursiune rapidă de nave sau de avioane făcută (individual sau în grup) în spațiul unei țări străine, în scopuri militare. 2. Deplasare de avioane, de nave sau (înv.) de trupe, în scopul unor recunoașteri, al unor cercetări științifice etc. 3. (În sintagma) Raid-anchetă = anchetă pe o anumită temă efectuată în diferite întreprinderi, localități etc. – Din fr. raid. Vezi definitia »
multipartíd (sistem multipartid) adj. m.; pl. f. multipartíde Vezi definitia »
DELTOÍD, -Ă, deltoizi, -de, adj., s. m. 1. Adj. În formă de triunghi. 2. S. m. Mușchi al articulației umărului, în forma literei delta, fixat pe omoplat, claviculă și capătul humerusului, care determină rotația internă și externă a brațului. – Din fr. deltoïde. Vezi definitia »
CORVÍD, corvide, s. n. (La pl.) Familie de păsări terestre sau arboricole, omnivore, variate ca mărime și colorit (Corvidae); (și la sg.) pasăre care face parte din această familie. – După fr. corvidés Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z