Definita cuvantului imen
IMÉN s.n. v. himen.

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu imen
XILÉN, xileni, s. m. Hidrocarbură lichidă care se găsește în gudronul de huilă sau în unele fracțiuni de țiței și care se întrebuințează ca solvent în industria lacurilor, a coloranților, a cauciucului etc. – Din fr. xylène. Vezi definitia »
Termen preluat din vechea teorie umorala si insemnand initial o constitutie particulara a unui individ, datorita unui anumit amestec al umorilor fundamentale. A fost utilizat apoi pentru a desemna reactivitatea patologica a unei persoane fata de diverse substante (alimente, medicamente, polen,etc.) care nu provoaca nici o reactie suparatoare la majoritatea indivizilor. Astazi, fiind cunoscut ca este vorba de reactii alergice, termenul a iesit din uz. Idiosincrazie psihica – repulsie nemotivata fata de obiecte, persoane, fenomene din mediul inconjurator. Vezi definitia »
CATRÉN s. n. strofă (poezie) de patru versuri; tetrastih. (< fr. quatrain) Vezi definitia »
BORDEN [bɔ:dn], Sir Robert (Laird) (1854-1937), om politic canadian. Lider al Partidului Conservator (1901-1920); prim-min. (1911-1920). A promovat o politică de desprindere față de Marea Britanie și de obținere a unui statut independent în Liga Națiunilor. Vezi definitia »
ANOFELOGÉN, -Ă adj. (Despre terenuri, bălți) Care constituie un focar de dezvoltare a țânțarilor anofeli. [< fr. anophélogène]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z