Definita cuvantului himeneu
HIMENÉU s.f. (Poet.) Căsătorie. ♦ Imn de nuntă (la romani). [Pron. -neu. / < fr. hyménée, lat. hymenaeus, cf. Hymen – zeul căsătoriei la greci].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu himeneu
BALBAREU, Ion (1877-1960, n. Comrat, Basarabia), inginer minier român. Cercetări în domeniul metalelor prețioase. Primul profesor de metalurgie la Școala Politehnică din București, unde a organizat, în 1920, primul laborator de metalurgie din România. Vezi definitia »
PROTÉU s. m. 1. animal amfibiu, în apele din regiunile carstice din sud-estul Europei, cu pielea albă și cu branhiile externe care se mențin și la adult. 2. bacterie bastonaș, polimorfă, în produsele de putrefacție animală. 3. om schimbător, nestatornic, care își schimbă necontenit caracterul, părerile, atitudinile. (< fr. protée, lat. proteus) Vezi definitia »
FILÉU s.n. Țesătură în formă de rețea, cu ochiuri pătrate; plasă. ♦ (La tenis, volei etc.) Plasă dreptunghiulară întinsă între doi stâlpi, care desparte în două terenul de joc. ♦ Plasă, rețea subțire și deasă cu care se leagă părul. [< fr. filet]. Vezi definitia »
CONTRAPLONJÉU s.n. (Cinem.) Filmare dirijată de jos în sus, care creează un sentiment de forță, de înălțare. [< fr. contre-plongée]. Vezi definitia »
clișeu, clișee s. n. (glum.) trup de femeie. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z