Definita cuvantului hipiatru
HIPIÁTRU s.m. Veterinar specialist în hipiatrie. [< fr. hippiatre, cf. gr. hippos – cal, iatros – medic].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu hipiatru
OSCILOMÉTRU, oscilometre, s. n. Aparat folosit pentru determinarea pulsațiilor pereților arteriali și care permite înregistrarea indirectă a tensiunii arteriale. – Din fr. oscillomètre. Vezi definitia »
AMFITEÁTRU, amfiteatre, s. n. 1. (În antichitate) Edificiu de formă circulară, de obicei neacoperit, având la mijloc o arenă înconjurată de locurile pentru spectatori așezate în trepte. ◊ Loc. adj. și adv. În amfiteatru = (în plan) înclinat, în trepte. 2. Sală de cursuri, de spectacole etc. cu locurile așezate pe un plan înclinat. 3. Configurație a unor terenuri muntoase sau deluroase în etaje circulare. – Fr. amphithéâtre (lat. lit. amphitheatrum). Vezi definitia »
Pentru mai multa credibilitate ar trebui sa mariti numarul de cuvinte, de exemplu cu cuvantul de mai sus. Iar cuvantul va nu se scrie cu cratima, asa cum,doct, scrieti voi la raspuns. Vezi definitia »
COLORIMÉTRU s. n. aparat folosit în colorimetrie. (<fr. colorimètre) Vezi definitia »
TÍTRU s. n. 1. masă de substanță activă, exprimată în grame, într-un milimetru de soluție. 2. număr de grame dintr-o substanță cu care aceasta reacționează într-un anumit sens. 3. titlu (6). (< fr. titre) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z