Definita cuvantului hipogeu
HIPOGÉU, -ÉE adj. (Despre animale, plante; op. epigeu) Care trăiește sub pământ. ♦ (Despre un mod de germinație) La care cotiledoanele nu ies la suprafața pământului. ♦ (Despre roci sau procese geologice) Care își are originea în interiorul pământului. [< fr. hypogé, cf. gr. hypo – sub, ge – pământ].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu hipogeu
potinéu s.n. (reg.) 1. parte a plugului de formă triunghiulară, așezată peste podul osiei, pe care se reazemă grindeiul; broască. 2. bucată de lemn la roțile plugului, pe care se așază plugul. Vezi definitia »
RAMBLÉU s. n. 1. lucrare executată în scopul ridicării unui teren la nivelul necesar sau al susținerii terasamentului unei căi ferate, șosele etc. deasupra nivelului terenului. 2. material solid folosit la umplerea unor goluri sau pentru a ridica un teren la nivelul necesar unei construcții. (< fr. remblai) Vezi definitia »
saleu, saleuri s. n. (adol.) penis. Vezi definitia »
PERÉU s.n. Strat de piatră care acoperă taluzurile sau căptușește șanțurile înclinate cu scopul de a le proteja împotriva eroziunilor sau de a împiedica surpările. [Pl. -uri. / < fr. perré]. Vezi definitia »
PERONÉU s.n. Osul lateral al gambei; fibulă. [< fr. péroné]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z