Definita cuvantului hipurie
HIPURÍE s.f. (Med.) Prezența anormală a acidului hipuric în urină. [Gen. -iei. / < fr. hippurie].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu hipurie
HIDROPIZÍE s. f. acumulare de lichid în țesuturile și cavitățile seroase ale organismului. (< fr. hydropisie) Vezi definitia »
DOZIMETRÍE s.f. 1. Procedeu de determinare a dozelor de radiații. 2. Disciplină care studiază tehnica și posibilitățile de măsurare a dozelor de radiații. [Cf. gr. dosis – doză, metron – măsură]. Vezi definitia »
TERMINOLOGÍE, terminologii, s. f. Totalitatea termenilor de specialitate folosiți într-o disciplină sau într-o ramură de activitate. – Din fr. terminologie. Vezi definitia »
ROTOHELIOGRAFÍE s.f. (Poligr.) Tipar adânc în care se folosesc forme de tipar cilindrice de cupru, obținute pe cale fotochimică. [Gen. -iei. / cf. fr. rotohéliographie]. Vezi definitia »
SPÉCIE, specii, s. f. 1. (Biol.) Categorie sistematică fundamentală subordonată genului, care cuprinde animale și plante cu trăsături și însușiri comune. 2. Soi, fel, varietate; clasă, categorie. 3. (Log.) Noțiune care cuprinde un grup de obiecte cu însușiri esențiale comune și care se subordonează genului. – Din lat. species. Cf. fr. espèce. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z