Definita cuvantului histerezis
HISTERÉZIS s.n. (Fiz.) Fenomen potrivit căruia valoarea actuală a unei mărimi, a unui material depinde și de valorile anterioare ale mărimilor care o determină. [Var. istereză s.f. / < gr. hysteresis – lipsă, hysterein – a veni după, posterior].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu histerezis
BLOIS [bloa], oraș în N Franței centrale (Orleánais), la SV de Orleáns, pe Loara; 61,1 mii loc. (1982, cu suburbiile). Instrumente de precizie. Constr. de avioane. Catedrală (sec. 17). Apeduct roman. Castelul medieval al conților de Blois și reșed. a regilor Franței. Vezi definitia »
PÉLVIS s. n. bazin (6). (< lat., fr. pelvis) Vezi definitia »
ONÍXIS s. n. Inflamație a marginii cărnoase laterale a unghiei unui deget de la picior, mai ales a degetului mare; unghie incarnată. – Din fr. onyxis. Vezi definitia »
UNGUIBUS ET ROSTRIS loc. adv. Cu toate forțele, cu orice mijloace, cu toate armele. [Lat. unguibus et rostris – cu unghiile și ciocul]. Vezi definitia »
BUBASTIS, oraș în Egiptul antic, situat la E de Delta Nilului, una din capitalele imperiului în timpul hicsoșilor și locul de origine al faraonilor dinastiei a XXII-a. Aici era divinizată zeița cu cap de pisică, Bastet (gr. Bubastis), care dă și numele orașului. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z