Definita cuvantului homofaber
HOMO FABER s.m. Termen folosit de filozoful francez Bergson pentru a desemna pe omul primitiv care își făurea singur uneltele necesare, transformând natura pentru a o face aptă de a corespunde necesităților sale. [< lat. homo faber].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu homofaber
BÜRGER (cuv. germ.) [bürgər] subst. Termen generic folosit pentru a desemna pătura mijlocie a orașelor medievale din Europa Centrală și Occidentală. Cuvîntul a trecut și în limba română sub forma pîrgar. Vezi definitia »
CANCANIÉR, -Ă adj., s. m. f. bârfitor. (< fr. cancanier) Vezi definitia »
ENANTIOMÉR s. m. antipod optic al unei substanțe. (< fr. énantiomère) Vezi definitia »
CHILÉR, chilere, s. n. (Reg.) Încăpere mică la casele țărănești, folosită drept cămară. 2. Încăpere mică și joasă aflată în dosul casei țărănești, folosită ca locuință. – Din tc. kiler. Vezi definitia »
GRÉIER, greieri, s. m. Gen de insecte cu corpul scurt și gros, cu antene lungi și cu ochi mari, cu picioarele posterioare adaptate la sărit, care produc un sunet ascuțit și pătrunzător prin frecarea elitrelor (Gryllus); insectă care face parte din acest gen. [Pr.: gre-ier.Var.: gréiere, (reg.) gríer s. m.] – Lat. *grylliolus (< gryllus). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z