Definita cuvantului pușca
PUȘCÁ, pușc, vb. I. Tranz. și intranz. (Înv. și pop.) A împușca. ♦ Intranz. A produce sfărâmarea rocilor cu ajutorul unui exploziv. – Din pușcă.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu pușca
CERNICA 1. Lac artificial pe valea Colentinei, la 7 km E de București; 341 ha. Ad. max.: 3 m. Pescuit. Amenajat ca loc de agrement pentru locuitorii Capitalei. 2. Com. în Sectorul Agricol Ilfov, pe Colentina; 8.579 loc. (1991). Complex turistic. Iazuri și heleșteie. Așezare și necropolă din Neoliticul timpuriu (milen. 4 î. Hr.); mănăstire zidită în 1608 de vornicul Cernica Știrbei, în timpul domniei lui Radu Șerban, ulterior reconstruită și restaurată (1781). Deasupra primei biserici a mănăstirii se află Biserica Sf. Nicolae din Ostrov, construită în 1815. Biserica principală a mănăstirii este Biserica Sf. Gheorghe (construită între anii 1831-1842), în jurul căreia se află chiliile. Colecție de artă. Vezi definitia »
traficá (a ~) vb., ind. prez. 3 traficheáză Vezi definitia »
UMIDIFICÁ vb. tr. a realiza umidificarea. (< fr. humudifier) Vezi definitia »
PARCÁ cv. tr. a așeza într-un parc (3) (autovehicule); a gara. (< fr. parquer) Vezi definitia »
BERZASCA, com. în jud. Caraș-Severin, pe Dunăre; 3.796 loc. (1991). Expl. de huilă (Cozla). Cherestea. Port (Drencova). Biserică (sec. 17). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z