Definita cuvantului homoptere
HOMOPTÉRE s.n.pl. (Zool.) Ordin de insecte (puricii de plante, filoxera etc.) cu patru aripi membranoase de aceeași mărime și de aceeași formă. [Sg. homopter. / < fr. homoptères, cf. gr. homos – asemănător, pteron – aripă].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu homoptere
LISÁRE s.f. Operație de spălare și netezire prin întindere și uscare a unui material textil. [< lisa]. Vezi definitia »
CĂLIRE (‹căli) s. f. 1. Tratament termic aplicat materialelor metalice, care constă în încălzirea la temperatură înaltă, menținerea un timp la acea temperatură, urmată de răcirea rapidă în ulei, săruri topite etc.; se efectuează în vederea măririi durității, în special a stratului superficial. 2. (BOT.) Călirea plantelor = proces fiziologic natural, manifestat la nivel celular și menținerea nivelului metabolismului și în condiții neprielnice de dezvoltare (temperaturi scăzute, secetă ș.a.). Vezi definitia »
ANIMALIZÁRE s. f. Tratament aplicat fibrelor textile celulozice pentru a le conferi afinitate față de coloranții specifici fibrelor animale cu care se amestecă. – Din animal. Vezi definitia »
ÎNTREPĂTRÚNDERE, întrepătrunderi, s. f. Acțiunea de a se întrepătrunde și rezultatul ei. – V. întrepătrunde. Vezi definitia »
ÎNDEMNIZÁRE s. f. v. indemnizare. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z