Definita cuvantului homunculus
HOMÚNCULUS s.m. 1. Mic om artificial pe care alchimiștii pretindeau că au reușit să-l fabrice; (p. ext.) om foarte mic ca statură. 2. Fetus uman. [< fr. homuncule, lat. homunculus].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu homunculus
ROTÚLUS s.n. Pergament în formă de fâșie lungă care poate fi înfășurată pe un sul. [< germ. Rotulus, cf. lat. rotulus]. Vezi definitia »
MÍNUS s.n. 1. Semn grafic de forma unei liniuțe orizontale, folosit pentru indicarea operației de scădere sau care indică un număr negativ. 2. Semn grafic asemănător cu cel din matematică, indicând sarcinile electrice negative. 3. Deficit, lipsă. // adv. Fără, mai puțin, scăzând. [< lat. minus]. Vezi definitia »
ÁMBITUS subst. Întindere a unei melodii, de la sunetul ei cel mai grav până la cel mai înalt. – Din fr. ambitus. Vezi definitia »
HIPOCAMPUS, s.n. parte a creierului care constă în principal în materie cenușie și care are un rol important în procesul de memorare. Vezi definitia »
CUMULONÍMBUS s. m. Formație de nori denși de culoare cenușie-plumburie, de mari dimensiuni, care se dezvoltă pe verticală de la suprafața pământului până la altitudinea de 1000 m și care aduce furtună cu ploaie, zăpadă și grindină. – Din fr. cumulo-nimbus. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z